Προβλήματα του κλάδου της εστίασης & των Συναφών Επαγγελμάτων και τρόποι αντιμετώπισης

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο Μολύβου, η εκδήλωση του Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, με θέμα: Προβλήματα του κλάδου της εστίασης & των Συναφών Επαγγελμάτων και τρόποι αντιμετώπισης.

Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Κατουσέλης Γεώργιος (Ελεγκτής Υπουργείου Οικονομικών, ΔΟΥ Μυτιλήνης & μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου) όπου ανέλυσε τις κυριότερες αλλαγές με τον νέο κώδικα φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών και φορολόγησης εισοδήματος φορολογικού έτους 2013 και ο κ. Καββαθάς Γεώργιος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΠΟΕΣΕ) και Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ ), ο οποίος ανέλυσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης και συναφών όπως άδειες καταστημάτων, εργασιακά, ΦΠΑ στην εστίαση, αγορανομικές διατάξεις, νέος υγειονομικός κανονισμός, πνευματικά και συγγενή δικαιώματα κλπ.

Ο κ. Καββαθάς Γώργιος αναφέρθηκε ως Πρόεδρος και της ΓΕΣΕΒΕ που ανέλαβε πρόσφατα και στα γενικότερα προβλήματα όλων των επαγγελματιών Ελλάδος και τόνισε την σπουδαία δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Μολύβου τόσο στην περιοχή της Λέσβου με πρωτοβουλίες σημαντικές για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, όσο και με την συμμετοχή του στα όργανα της Ομοσπονδίας για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο, στην οποία συμμετέχει εδώ και 30 χρόνια.

Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τα μέλη.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μόλβαλης Νίκος, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και τον κόσμο για την συμμετοχή τους, τόνισε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Σωματείο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι επαγγελματίες της εστίασης και συναφών για την επιβίωσή τους.

Από το γρφείο τύπου του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΜΟΛΥΒΟΥ


 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ(ΜΟΛΥΒΟΥ) ΛΕΣΒΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Σ.Ε.
ΤΗΛ. 2253071990
www.MolivosWINEnDINE.com
info@ MolivosWINEnDINE.com

Μόλυβος 03-04/2013
Αριθμ. Πρωτ. 11/2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Προβλήματα του κλάδου της εστίασης & των Συναφών Επαγγελμάτων και τρόποι αντιμετώπισης.

15 Απριλίου
Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο
Μόλυβος Λέσβος
Ώρα 19:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

  • Έναρξη – Χαιρετισμός Προέδρου Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου. κ. Μόλβαλης Νίκος
  • Κυριότερες αλλαγές με τον νέο κώδικα φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών και φορολόγηση εισοδήματος φορολογικού έτους 2013.
    Εισηγητής : κ. Κατουσέλης Γεώργιος 
    Ελεγκτής Υπουργείου Οικονομικών, ΔΟΥ Μυτιλήνης.
    Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
  • Ενημέρωση για τις αλλαγές που έχουν προκύψει για διάφορα θέματα της εστίασης και συναφών επαγγελματιών. (Άδειες καταστημάτων, εργασιακά, ΦΠΑ στην εστίαση, αγορανομικές διατάξεις, νέος υγειονομικός κανονισμός, πνευματικά δικαιώματα κλπ).
    Εισηγητής : κ. Καββαθάς Γεώργιος
    Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΠΟΕΣΕ)
    Αντιπρόεδρος ΓΕΣΕΒΕ.
  • Τοποθετήσεις - Συζήτηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΟΛΒΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ