Οι KeKeCa στο Μόλυβο - Body Percussion

Οι KeKeCa στο Μόλυβο - Body Percussion

Πηγή: Απλωταριά

Μπορεί να μην μας αφορά άμεσα, αφού το εργαστήριο Body Percussion θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο, αλλά μια αναφορά στο εγχείρημα και οι ευχές μας για καλή επιτυχία αξίζουν δίχως δεύτερη σκέψη.

Φίλοι από τη Μυτιλήνη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα τριήμερο εργαστήρι Body Percussion για ενήλικους και παιδιά με το τουρκικό συγκρότημα Kekeca που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη το τριήμερο 25,26 & 27 Ιουλίου. Body Percussion, για τους μη μυημένους, είναι κρουστά με το σώμα, αντί για μουσικά όργανα. Είναι μια πανάρχαια μορφή τέχνης όπου το σώμα, ο ρυθμός, η έκφραση, η επικοινωνία μέσα στην ομάδα γίνεται το όργανο για μια υπέροχη μουσική.

Οι διοργανωτές

Ανοιχτά Σχολεία: Μια ΚΟΙΝΣΕΠ που προσπαθεί να ξαναζωντανέψει σχολεία και χώρους που έχουν κλείσει και να τους μετατρέψει από χώρους εγκατάληψης σε χώρους δημιουργίας και συνάντησης.

Ξενοδοχείο Εφταλού: Το ξενοδοχείο ήταν ένα εγκαταλελειμμένο για μερικά χρόνια στο Μόλυβο, μέχρις ότου 2 φίλοι που για καιρό ήταν άνεργοι προσπάθησαν να το ξαναζωντανέψουν αναλαμβάνοντας την διαχείρισή του με στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να βιοποριστούν από αυτό. Βασική επιδίωξή τους από την αρχή ήταν να φτιάξουν ένα χώρο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις και δημιουργικά εργαστήρια κυρίως για τους κατοίκους της περιοχής. Ήδη οργάνωσαν εργαστήρι κατασκευής ψωμιού με τα παιδιά από τον Μόλυβο και εργαστήρι για σαπούνι.

Κινηματογραφική Λέσχη Μολύβου: Μια πολύ δραστήρια Λέσχη, πάντα έτοιμη να στηρίξει πολιτιστικές συναντήσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα με φαντασία.

Οι Kekeca

O Tugay Basar και ο Timucin Gurer δουλεύουν μαζί από το 2002. Κάνουν παραστάσεις, εργαστήρια, εκπαίδευση. Δουλεύουν σε τοπικά και διεθνή projects για τον πολιτισμό την εκπαίδευση μέσα από τα κρουστά με το σώμα και την μουσική του σώματος. Από το 2008 o Gökçe Gürçay και η Ayşe Akarsu δουλεύουν μαζί τους. Το group οργανώνει εργαστήρια και παραστάσεις για διαφορετικές ομάδες και ηλικίες. Για δασκάλους, ενήλικους, εφήβους, άτομα με αναπηρίες και ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι θεατές συμμετέχουν στις παραστάσεις τους.

 

Το εργαστήρι θα είναι στα Αγγλικά αν και η γλώσσα δεν έχει σημασία στο εργαστήρι αυτό. Το κόστος συμμετοχής είναι 30€ για ενήλικους και 15€ για παιδιά και για τις 3 μέρες, με σκοπό όχι κερδοσκοπικό, αλλά την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των 3 μελών του συγκροτήματος Kekeca από την Κωνσταντινούπολη. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976234668 και στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..