Προγραμματισμένες εκδηλώσεις 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2013
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΜΗΘΥΜΝΑΣ «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»

Ο Σύλλογός μας μετά το προηγούμενο πολύ επιτυχημένο έτος λειτουργίας του, όπου πραγματοποίησε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Μόλυβο και αλλού, ξεκινάει και φέτος κάνοντας μια πρώτη αναφορά των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει και ενημερώνει σχετικά τα μέλη και τους φίλους του.

1) Ξεκινήσαμε ήδη τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας με τρία διαφορετικά τμήματα στο 2ο φεστιβάλ Πολιτιστικών χορών του ΕΘΟΚ Καλλονής την 24η/3/2013, με αφορμή την Εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου.

2) Συνεχίζουμε με την αναβίωση του εθίμου της Βάϊας, την Κυριακή των Βαΐων και τη περιφορά της στο χωριό, ψέλνοντας το σχετικό εορταστικό απολυτίκιο, διανέμοντας Βάϊα και ανταλλάσοντας ευχές με όλους.. Στην κατασκευή της Βάϊας, αλλά και στην περιφορά της, θα θέλαμε και τη συμμετοχή όλων των παιδιών του Χωριού – άλλωστε αυτά είναι οι επόμενοι συνεχιστές των εθίμων και των Πολιτιστικών παραδόσεων... (θα μαζέψουμε τα Βάϊα την Παρασκευή 26/4ου και θα τη φτιάξουμε στο χώρο του Συλλόγου το Σάββατο 27/4ου) (δεκτή και η παρουσία όποιου άλλου θα ήθελε να συμμετέχει).

3) Πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής με φαγητό και διασκέδαση, για οποιονδήποτε κάτοικο του χωριού θα ήθελε να συμμετέχει, την Τετάρτη 08/5/13 (Λαμπροτετάρτη).

4) Συμμετοχή χορευτικού μας κατά τη πρώτη μέρα έναρξης των εκδηλώσεων «Ελληνοτουρκική συνύπαρξη» στη Μαρίνα Μυτιλήνης, τη Παρασκευή 14/6ου (με τη παρουσία της Γλυκερίας..)

5) Πραγματοποίηση εκδήλωσης με αναβίωση του θεσμού του «Κλήδονα», το βράδυ της Δευτέρας της 24ης Ιουνίου στη πλατεία Λευκονοίκου, με άναμμα φωτιάς, σατιρικά δίστιχα κ.λ.π.

6) Πραγματοποίηση παιδικού Φεστιβάλ Ελληνικών παραδοσιακών χορών, τη Κυριακή 30 Ιουνίου, στη πλατεία Λευκονοίκου.

7) Αναβίωση του εθίμου της «Καντάδας», σε επιλεγμένα σημεία του χωριού, το βράδυ του Σαββάτου της 03ης Αυγούστου, με πολύ κέφι και παλιά νοσταλγικά τραγούδια. 

8) Πραγματοποίηση του (ήδη καθιερωμένου κάθε έτος) Φεστιβάλ Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας, το βράδυ του Σαββάτου της 10ης Αυγούστου στο κάστρο της Μήθυμνας, με συμμετοχή διάφορων χορευτικών ομάδων και σκοπό τη διατήρηση - ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και τη προβολή του χωριού μας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

9) ..θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις του Συλλόγου, επειδή όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία πραγματοποίησής τους, θα ενημερωθείτε σε επόμενη ανακοίνωση.

Θα θέλαμε για άλλη μία φορά να τονίσουμε την επιθυμία μας για υποστήριξη των εκδηλώσεων του Συλλόγου, όχι μόνο από τα μέλη του, αλλά από όλους τους φορείς και τους κατοίκους του χωριού, για το οποίο άλλωστε γίνονται και που πιστεύουμε ότι προβάλουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Σύλλογός μας δηλώνει ΄΄ανοιχτός΄΄ σε οποιαδήποτε καλοπροαίρετη πρόταση, ιδέα, ή συνεργασία καθενός …

Ευχαριστούμε.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ