Επαφές για την προώθηση της Πύλης Εισόδου Πέτρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΕΤΡΑΣ

     Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου με την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λέσβου συμμετείχαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου σε μια σειρά από επαφές στα απέναντι παράλια της Τουρκίας,  για την διερεύνηση της πορείας της σύνδεσης της Πύλης Εισόδου της Πέτρας,  καθώς και για την ανάπτυξη συνεργασιών για την υποστήριξή της την επόμενη τουριστική περίοδο,  με την έναρξη της λειτουργίας της.

Τις επαφές έκαναν ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Μόλβαλης Νίκος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιάς Βαγγέλης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψή τους έγιναν συναντήσεις με:

  • τον Δήμαρχο του Ayvacik, κ. Mehmet Unal Sahin, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία του νέου λιμανιού Sokak Agji και της πύλης εισόδου, που ετοιμάζεται στην περιοχή του, δίπλα στην Άσσο,
  • το Επιμελητήριο του Τσανάκαλε, όπου στην σύσκεψη που έγινε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Bulend Engin, τον Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος Mustafa Kansu, τον γενικό διευθυντή της Gestas (της ακτοπλοϊκής εταιρείας εταιρείας που ανήκει στον Δήμο στο Επιμελητήριο και σε Φορείς) Hasan Ilhan Yurukcu και μέλη της διοίκησης, συζητήθηκαν τρόποι σύνδεσης με την πύλη εισόδου της Πέτρας και ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των φορέων.
  • με τον Δήμαρχο του Τσανάκαλε Ulgur Gokhan, όπου συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας,  το θέμα της βίζας το οποίο τους απασχολεί, καθώς και η υποστήριξη του Δήμου του Τσανάκαλε, για την γρήγορη υλοποίηση του νέου λιμανιού του Ayvacik.
  • με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αδραμυτίου  Ismail Aynur,  μέλη της Διοίκησης και επιχειρηματίες της περιοχής του Altınoluk,  για την συνεργασία και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την σύνδεση της Πύλης της Πέτρας με την Πύλη που υπάρχει στην περιοχή τους, για την επόμενη τουριστική περίοδο.  

     Μετά τις πρώτες αυτές επαφές,  θα γίνει ενημέρωση στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς Δήμο και Περιφέρεια, ώστε να συντονιστεί και δεύτερος γύρος συναντήσεων που θα επικεντρωθεί στην άμεση σύνδεση της Πύλης εισόδου της Πέτρας με τα απέναντι παράλια στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις μέχρι να γίνει το νέο λιμάνι στο  Ayvacik.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Επαφές για την προώθηση της Πύλης Εισόδου Πέτρας