Είδαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην πύλη εισόδου της Πέτρας

Η άφιξη του πρώτου Κρουαζιερόπλοιου στην πύλη εισόδου της Πέτρας είναι γεγονός. Με μεγάλη χαρά σήμερα υποδεχθήκαμε το κρουαζιερόπλοιο « variety voyager» της εταιρείας Variety Cruises που πρακτορεύεται από το γραφείο ταξιδίου Olive Groove και τον Χατζηκυριάκο Παναγιώτη που προσέδεσε στην πύλη εισόδου της Πέτρας, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού τους από Κουσάντασι προς Κωνσταντινούπολη.

Όπερα Tannhouser του Wagner στο κάστρο του Μολύβου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015), η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εκδήλωση – σύγχρονη χορογραφία της Ελένη Χρυσομάλλη στο overture της όπερας Tannhouser του Wagner - στο Κάστρο του Μολύβου.

Λέσβος Brevet 2015 - 200 χλμ.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 08:00 το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Σχολείο με θέα την θάλασσα και το κάστρο Μολύβου.
Μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά ανάμεσα από πευκοδάση και ελαιώνες δίπλα από την θάλασσα και τις αλυκές 38 ποδηλάτες από την Λέσβο την Χίο και το εξωτερικό δοκίμασαν τις αντοχές τους

Εκδήλωση τιμής στη Μολυβιάτισσα Φωτεινή Φραγκούλη στο Δημοτικό Σχολείο της Μήθυμνας

Εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της στους συγχωριανούς της μαθητές πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο Μόλυβο με τη βραβευμένη Μολυβιάτισσα συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Φραγκούλη.

Παραμυθοταξίδια στη Βιβλιοθήκη

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μηθύμνης «Αργύρης Εφταλιώτης» διοργανώνει δημιουργική δράση με τίτλο «Παραμυθοταξίδια στη Βιβλιοθήκη». Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, να ακούσουν παραμύθια καθώς και να ψυχαγωγηθούν με διάφορες δραστηριότητες.

Γενική Συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συμμετοχή πλήθους επιχειρηματιών μελών του Φορέα από όλη την Λέσβο.. Στη συνέλευση παρουσιάσθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και η εφαρμογή του Brand σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Σχολικός εκφοβισμός - Ημερίδα στο Νηπιαγωγείο Μήθυμνας

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, βρεθήκαμε στο Νηπιαγωγείο Μηθυμνας όπου πραγματοποιηθήκε η ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό. Τη διοργάνωσ είχε αναλάβει το νηπιαγωγείο Μήθυμνας. Εισηγήτρια ήταν η Έλλη Ράπτη Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάστηκε η Αφροδίτη Βατή - Μαριόλα.

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο Κ.Υ. Καλλονής!

Απίστευτες στιγμές βιώνει το Κέντρο Υγείας Καλλονής, που όμοιες του δεν έχουμε συναντήσει, και δεν σας κρύβουμε οτι μας παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές και υποβαθμισμένες χώρες. Διαβάζουμε στο Kalloninews.gr

Γαϊδουράκι... στα ψέματα ή αλήθεια;

Με ένα ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο σκοπεύει ο Δήμος Λέσβου να λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών εντός του παραδοσιακού οικισμού του Μολύβου.

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μήθυμνας - Ολοκληρώθηκε ο «Ψηφιακός Ηρόδοτος»

Ένα νέο άλμα μετάβασης στην ψηφιακή εποχή έκαναν οι δύο Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Λέσβου και το ΡΙΚ Κύπρου, ολοκληρώνοντας το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο «Ψηφιακός Ηρόδοτος» για τη διάσωση και την ανάδειξη του ιστορικού έντυπου και οπτικοακουστικού τους αρχείου. Σημαντικό μέρος του σπάνιου αρχειακού υλικού των δύο Βιβλιοθηκών της Λέσβου βρίσκεται πλέον διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή με πλήρη τεκμηρίωση και προσβάσιμο από όλους.