Οικοτουρισμός - Birdwatching, μια αναπτυξιακή ευκαιρία για τη Λέσβο

 

Η Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων και ο Οικολογικός Άνεμος στο βόρειο Αιγαίο

Σας καλούν την Κυριακή 2/6/2013 στις 11:00 πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΠ Καλλονής  σε συνάντηση εργασίας με θέμα  «Οικοτουρισμός - Birdwatching, μια αναπτυξιακή ευκαιρία για τη Λέσβο»

Προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακός σύμβουλος Οικολογικής Δυτ. Ελλάδας, τ. πρόεδρος Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας

Η Λέσβος αποτελεί παγκοσμίως κορυφαίο οικοτουριστικό προορισμό χάρις στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στη διεθνούς σημασίας ορνιθοπανίδα της. Τα έσοδα για την τοπική οικονομία (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ) υπερβαίνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τουριστικοί φορείς, επιμελητήριο, εμπορικός σύλλογος, εθελοντικές και περιβαλλοντικές ομάδες κλπ. Σκοπός της συνάντησης εργασίας είναι γίνει αξιολόγηση του οικοτουρισμού για την φετινή περίοδο και να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για όλους.