Λέσβος Brevet 2015 - 200 χλμ.

Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου, Summer 2015 BREVET

Με την συνδιοργάνωση του brevet και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ποδηλατικός γύρος brevet 200 χλμ.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 08:00 το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Σχολείο με θέα την θάλασσα και το κάστρο Μολύβου.

Μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά ανάμεσα από πευκοδάση και ελαιώνες δίπλα από την θάλασσα και τις αλυκές 38 ποδηλάτες από την Λέσβο την Χίο και το εξωτερικό δοκίμασαν τις αντοχές τους και ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη για τον αθλητισμό, το φυσικό περιβάλλον του νησιού τον φυσιολατρικό και περιηγητικό τουρισμό.

Η Πέτρα, η Καλλονή, η Αχλαδερή, ο Όλυμπος, το Αμπελικό, το Πλωμάρι, η Γέρα , η Μυτιλήνη, το Πυργί τα Λουτρά ο Μανταμάδος, η Συκαμιά, ο Βαφειός, ήταν στην διαδρομή αυτού του αγώνα αντοχής.

Oι πρώτοι τρεις ποδηλάτες κατεύθασαν το μεσημέρι στον Μόλυβο που ήταν και ο τερματισμός, και η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων άγγιξε τα σαράντα λεπτά.

Παρακάτω τα ονόματα των τριών πρώτων αθλητών:

  • ΣΑΡΑΙΔΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τερματισμός 15:22
  • ΤΣΑΜΟΥΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Tερματισμός 16:04
  • ΣΤΡΑΙΚ ΣΤΕΦΑΝ Τερματισμός 16:05

Οι 38 ποδηλάτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδρομή εντός του χρονικού ορίου των 13 1/2 ωρών, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί brevets. Τα brevets είναι ομαδικές ποδηλατικές βόλτες αντοχής με έμφαση στην ομαδικότητα και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και τουρισμού σε συνδυασμό με την άθληση.  Πραγματοποιούνται στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια και στην Λέσβο από το 2012, με πρώτο brevet τον Ιούλιο του 2012 με αφετηρία και τερματισμό τον Μόλυβο. Μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών δόθηκαν αναμνηστικά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Οι παντοτεχνίτες (www.pantotechnion.com) μας προσφέρουν τις φωτογραφίες.