14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας

Στις 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 20,30 πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Μήθυμνας το 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας "Ο ΜΟΛΥΒΟΣ" σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας και τον Δήμο Λέσβου. Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας, του Παραρτήματος του Συλλόγου της Αθήνας, του Συλλόγου Ανεμωτισίων Αθήνας, του Ε.Θ.Ο. Καλλονής και του Συλλόγου Γυναικών Συκαμινέας "Η Αγία Φωτεινή".

Μπροστά σε 2000 περίπου θεατές, όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν την ψυχή τους και παρουσίασαν ένα καταπληκτικό θέαμα που άφησε καθηλωμένο όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος της παράστασης περίπου τα μεσάνυχτα, με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και δρώμενα του τόπου μας. Το μουσικό συγκρότημα ΕΠΤΑΣΗΜΟ αποτελούμενο από τους Σαραντίδη, Ακριβόπουλο, Ιλιάδη, Παπαναστασίου, Αγιακάτσικα και Λιουδάκη ανέβαζε ακόμα περισσότερο την διάθεση των χορευτών. Η μαγευτική φωνή της παρουσιάστριας του προγράμματος Γιώτας Αθανασίου, καθήλωνε το κοινό στο μαγευτικό αυτό τόπο.

Θα ήθελα ως Πρόεδρος του Συλλόγου, να ευχαριστήσσω τους Προέδρους των Συλλόγων που συμμετείχαν, κ. Λίτσα Σουλελέ, Χάρη Πελέκο, Ειρήνη Κουτρούπη και Μαριάνθη Τσάκου που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας για την συμμετοχή τους καθώς και όλα τα μέλη των Συλλόγων τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας για την όλη συνεργασία τα δύο αυτά χρόνια καθώς επίσης και όλους αυτούς που μας βοήθησαν για την διοργάνωση ατής της εκδήλωσης και συγκεκριμένα: Το ξενοδοχείο Ερμής ιδιοκτησίας Ευανθίας Τριανταφύλλου, τα εστιατόρια Τρίαινα και Απέρνατο Γαλάζιο ιδιοκτησίας Παναγιώτη Σαμιώτη και Ευστρατίου Καλπάκη, Χταπόδι ιδοκτησίας Τζανέτου Βαμβούκου και Μπέτυς ιδιοκτησίας Σταύρου Κατσάρα για την όλη βοήθεια και για τις παροχές τους. Επίσης το κατάστημα Κόγκας ιδιοκτησίας Ε. Παπαγεωργίου - Γ. Καρακωσταντή για την βοήθειά τους.

Άφησα τελευταίους τους δασκάλους των χορευτικών συγκροτημάτων Γρηγόρη και Ρένα Γρηγορίου που με την επιμονή και υπομονή τους δίνουν στους μαθητές τους να καταλάβουν το τι θα πρέπει να παρουσιάσουν. Τους ευχαριστούμε από βάθους ψυχής και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη ζωή τους και στο δύσκολο αυτό έργο που επιτελούν για το καλό και τη προβολή του ευλογημένου αυτού τόπου και της παράδοσής του.

Τιμή για τον Σύλλογο αλλά και για όλη την παράσταση ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση του δασκάλου παραδοσιακών χορών Κώστα Πασαδέλλη. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε το καλύτερο. Να ξέρει ότι τον αγαπάμε και ότι τον θέλουμε πάντα κοντά μας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για την όλη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αλλά και όλα τα μέλη του χορευτικού μας (μικρούς και μεγάλους) που τον πολύτιμο χρόνο της ξεκούρασής τους τον διαθέτουν στα μαθήματα του Συλλόγου για την ανάδειξη και προβολή της παράδοσης και του τόπου μας. Ας τους έχεις ο Θεός όλους καλά.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε και του χρόνου για μια νέα εκδήλωση στον πανέμορφο αυτό τόπο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Βασίλης Τιτιρέκης

Φωτογραφίς: Γιώργος Κοντός